Blog Layout

De nieuwe Inner Balance Coherence Plus, wat is de meerwaarde?

katrien.geeraerts • 26 november 2023

EEN TOESTEL OM HARTCOHERENTIE TE METEN


Het Inner Balance-apparaat van HeartMath is echt een handige tool. Het is bedoeld om stress te verminderen en emotionele veerkracht op te bouwen via ademhalingsoefeningen en biofeedback. Het leuke is dat dit apparaatje samenwerkt met je smartphone of tablet via een speciale app.


Met de Inner Balance Sensor meet je je hartslagvariabiliteit (HRV), wat eigenlijk een indicatie is van hoe je je emotioneel voelt en hoe gestrest je bent. Via de app begeleidt het apparaat je door ademhalingsoefeningen.


Het doel? Om een soort harmonie te creëren tussen je hartslag, je ademhaling en je emoties. Die harmonie, gemeten als een soort prettig patroon in je hartslagvariabiliteit, wordt gelinkt aan minder stress en een scherpere geest.


Hier komt het mooie: dit apparaat geeft real-time feedback. Het leert je dus terwijl je bezig bent hoe je je ademhaling kunt aanpassen en zo je innerlijke balans kunt verbeteren. Door regelmatig te oefenen, kun je beter omgaan met stressvolle situaties en je over het algemeen beter voelen.


 








FEEDBACK KATRIEN

Op dit moment zijn er drie van deze Inner Balance-toestellen beschikbaar:


  1. Inner Balance Lightning: Deze sensor is speciaal ontworpen voor iPhone, iPad Air, iPad mini, iPad, en iPod touch. Het werkt alleen met iOS13 of hoger.
  2. Inner Balance Trainer voor Android met USB-C sensor: Deze versie is exclusief voor Android-apparaten met een USB-C ingang.
  3. Inner Balance Trainer Android Bluetooth: Dit apparaat is compatibel met zowel iPhones als Android-telefoons en maakt verbinding via bluetooth. Dit toestel is binnenkort niet meer beschikbaar.


Ze gebruiken allemaal dezelfde app (Inner Balance app) die je gratis kunt downloaden.


Er is nu een gloednieuwe Inner Balance Coherence Plus beschikbaar. Dit apparaat is steviger en wordt geleverd met een nieuwe Engelse app die uitgebreider is dan de vorige versie. Echter, je kunt nog steeds gebruikmaken van de bestaande Nederlandstalige app als je dat wilt.


Als je meer inzicht wilt krijgen in dit nieuwe apparaat, kun je het webinar opnieuw bekijken waarin ik samen met Frédéric Copieters van HeartMath de verschillen benadruk. Tot het einde van december 2023 is er een actie waarbij je 20% korting krijgt op alle Inner Balance-apparaten : https://www.blijvenademen.be/product/INNER-BALANCE-TRAINER-COHERENCE-PLUS-ACTIEPRIJS





door katrien.geeraerts 24 januari 2025
Bij elke staat van zijn hoort een bepaald adempatroon. Het ligt er natuurlijk aan in wat voor situatie je je bevindt, of het bijvoorbeeld spannend is, maar in rust hoor je ongeveer zes tot acht keer per minuut adem te halen. Bij inspanning zal de ademfrequentie ongeveer vijfentwintig zijn. Veel mensen hebben in rust al een te snelle ademhaling. Ze hebben het niet door, maar dit kost veel energie. Als je dan gaat hardlopen, gaat die ademfrequentie nog meer omhoog en ga je hijgen. Dit wil je voorkomen. In deze blog kan je een stappenplan vinden om je ademhaling tijdens het sporten te trainen zodat je beter kan presteren én recupereren.
de gevolgen van hyperventilatie
22 januari 2025
Wat zijn de korte- en langetermijngevolgen van hyperventilatie en hoe kan je deze aanpakken. Krijg grip op jouw klachten. Meer weten? Lees verder!
hyperventilatie oefeningen
11 januari 2025
In dit artikel bespreken we drie praktische technieken waarmee je zelf op een eenvoudige manier aan de slag kan gaan én die je zullen helpen om dit onzichtbare spook aan te pakken. Want doseren (en dus tijdig een adempauze nemen) is héél belangrijk om de hyperventilatie te temmen. Hoe begin je eraan? Zorg er eerst voor dat je een rustige locatie hebt zonder afleidingen en een comfortabele houding. Probeer, hoe moeilijk het ook klinkt, je zorgen en afleidende gedachten te blokkeren. Kies vooral een oefening die bij je past, waar je het meeste bij ontspant en herhaal minstens 20 minuten per dag. Ritmische of hartcoherente ademhaling: Wees je bewust van je ademhaling (zowel van het ritme als de ademteug) Laat je schouders zakken Vertraag je ademhaling Tel langzaam tot vier terwijl je inademt, en tel dan langzaam tot zes terwijl je uitademt. Let op hoe je lichaam natuurlijk ontspant terwijl je langzaam uitademt. Het herkennen van deze verandering zal je helpen nog meer te ontspannen. Het is makkelijker om een ademhalingsbegeleider te volgen om het juiste ritme aan te nemen. Dat kan via de gratis app van Blijven Ademen. Probeer de app vandaag nog uit! Gevisualiseerde ademhaling: Zoek een comfortabele plek waar je je ogen kunt sluiten en combineer vertraagde ademhaling met je verbeelding. Stel je de ontspanning voor die je lichaam binnenkomt en de spanning die je lichaam verlaat. Adem zacht, in een natuurlijk ritme. Visualiseer je adem die door je neusgaten komt, je longen binnengaat en je borst en buik uitzet. Visualiseer dan je adem die dezelfde weg naar buiten gaat. Blijf ademen, maar stel je bij elke inademing voor dat je meer ontspanning inademt. Stel je bij elke uitademing voor dat je wat meer spanning kwijtraakt. Progressieve spierontspanning: Verplaats je gedachten naar jezelf en je ademhaling. Neem een paar diepe ademhalingen en adem langzaam uit. Scan mentaal je lichaam. Let op je hoofdpijn, als je die hebt, en andere gebieden die gespannen of verkrampt aanvoelen. Maak deze gebieden los. Laat zoveel spanning los als je kunt. Draai je hoofd soepel in een cirkelvormige beweging één of twee keer. (Stop met elke beweging die pijn veroorzaakt!) Rol je schouders een paar keer naar voren en naar achteren. Laat al je spieren volledig ontspannen. Roep een prettige gedachte op gedurende een paar seconden. Neem nog een diepe ademhaling en adem langzaam uit. Zelf doe ik dagelijks Yoga Nidra, zoek er eentje uit die bij je past qua stem en ritme.
Meer posts
Share by: